google-site-verification=7j7vJ_rldQbwGeBuS_X3PO1ObPk9SwNA_m-aVqgso7I
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gázóra szekrény, előkerti

Ár:
29.897 Ft

Előkerti gázóra szekrény, ablakos
A gázszolgáltatók által elfogadott feltételeknek és az előírásoknak megfelel. 
M
éret: szélesség×magasság×mélység 50×50×28 (cm)

Cikkszám: 32-02-82
Elérhetőség: üzletünkben készleten (1-2 nap)
Méret
Menny.:db

Információk

Előkerti gázóraszekrény

(cikkszám: 32-02-82)

A szabadtéri körülmények között, kertben kiépített, telepített gázórák védelméről is – az érvényes előírásoknak megfelelőn – az adott gázóráról gázt vételező fogyasztónak kell gondoskodnia. A gázművek időről-időre elvégzi a gázórák ellenőrzését, leolvasását, és nem megfelelő körülmények között tartott gázóra esetén a fogyasztó komoly következményekkel számolhat.

Amennyiben a gázművek szabálytalan helyzetet, esetleg általa veszélyesnek ítélt állapotot észlel, illetve ha ilyenről pl. bejelentés érkezik, – akár a szolgáltatás megszüntetésével is – gondoskodni fog arról, hogy a veszélyes helyzetet elhárítsa. Erre nemcsak azért van szükség, mert esetleg a nem megfelelően, pl. tűző napnak, csapadéknak, jegesedésnek kitett gázóra leolvasása esetleg nehezebbé vagy lehetetlenné válik, vagy a nem megfelelő körülmények között tartott gázóra esetleg nem mér pontosan, hanem azért is, mert a szabálytalan, nem megfelelő üzemeltetési körülmények akár életveszélyt, robbanásveszélyt is okozhatnak. A gázművek közvetlen veszélyhelyzet esetén azonnal lezárja a gázt, ha csak kisebb szabálytalanságot észlel, akkor felszólítja a fogyasztót a műszaki-biztonsági követelményeknek megfelelő állapot kialakítására.

A gázóra ugyan a gázszolgáltató tulajdona, de a védelme, állagmegóvása, a zárópecsétek (plomba) meglétének, sértetlenségének felelőssége a felhasználót terheli.

A bigmixlace.hu webáruházban kapható előkerti gázóraszekrény az előírásoknak megfelelően, nem gyúlékony, horganyzott acéllemezből készült, nyitható ajtóval ellátott védőburkolat, amely könnyen felhelyezhető a gázóra kiállásokra. Alak, méret, felületbevonat, lemezvastagság és egyebek tekintetében az MSZ EN 612:1998 szabvány szerinti.

Mire ügyeljen, amikor gázóraszekrényt vásárol:

  • Olyan védőszekrény válasszon gázórája számára, ami a külső térben elhelyezett gázóra UV-sugárzás, csapadék, és az időjárás egyéb káros hatásaival, esetleges ütődés ellen kellő védelmet nyújt.
  • Ellenőrizze, hogy a gázóraszekrény belső befogadó helye, méretére és belső elrendezése biztosítsa az adott kötéstávolságú gázmérő szerelhetőségét, a megfelelő szerelési távolságokat.
  • Legyen leolvasható a gázmérő számlálója, a gázmérő és az esetleges nyomásszabályozó adatai a gázóraszekrényen található ajtó kinyitásával.
  • Fontos, hogy olyan szekrényt válasszon, amely biztosítja, hogy a fogyasztói főcsap jól hozzáférhető legyen, a szekrényben található elzáró szerelvények nyitása, zárása akadálymentesen működjön, a nyitott vagy zárt állás a gázkötésekhez való hozzáférést és a védőszekrény ajtajának zárhatóságát nem befolyásolja.
  • A gázszerelvények kezelőszárát semmilyen körülmények között nem szabad eltávolítani!
  • Fontos, hogy a gázóra védőszekrényét zárható (csukható) ajtóval kell ellátni, de tilos mágnes, vagy mágneses zár használata.

Megfelelőségi nyilatkozat

Gázóra szekrényre vonatkozó Előírások és Szállítói Megfelelőségi Nyilatkozat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!