Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Gázszerelési anyagok

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 32-02-82

előkerti gázóra szekrény, ablakos
a gázszolgáltatók által elfogadott feltételeknek és az előírásoknak megfelel, mérete: szélesség×magasság×mélység 50×50×28 (cm)

7.557 Ft -tól
Cikkszám: 10001606

Fali gázóraszekrény

(cikkszám: 10001606)

A kültéren felszerelt, kiépített gázóra védelmét, akkor is, ha a ház falán van – az érvényes előírásoknak megfelelőn – a gázóráról gázt vételező fogyasztónak biztosítani kell. A gázművek időszakonként. pl. a leolvasáskor, ellenőrzi a gázórák állapotát, és az a fogyasztó, akiről megállapítják, hogy nem megfelelő körülmények között tartja a gázórát, kemény következményekkel számolhat. A gázművek szabálytalanság, veszélyes állapot esetén – ha a helyszínen megállapítják, hogy ez fennáll, vagy ha erről bejelentést tesz nekik valaki, - a veszélyes helyzetet elhárítása érdekében akár a gázszolgáltatást is elzárhatja. Ezt nem feltétlenül azért csinálják, mert a nem megfelelően védett, pl. erős napnak, közvetlen csapadéknak, jegesedésnek kitett gázórát esetleg nem lehet jól leolvasni, vagy azért, mert a nem megfelelő körülmények között tartott gázóra esetleg nem mérne pontosan, hanem azért, mert a szabálytalanul, nem az elvárt üzemeltetési körülmények között tartott gázóra életveszélyes, robbanásveszélyes helyzetet okozhat. A gázművek veszélyhelyzet esetében azonnal lezárja a gázszolgáltatást, de kisebb szabálytalanság észlelésekor is felszólítja a fogyasztót az elvárt műszaki-biztonsági követelmények betartására.

A gázóra a gázszolgáltató tulajdonában áll, de annak védelmét, állagának megóvását, a zárópecsétek (plombák) meglétét, sértetlenségét a felhasználónak kell biztosítania.

A bigmixlace.hu webáruházban kapható fali gázóraszekrény az előírásoknak megfelelően nem gyúlékony, horganyzott acéllemezből készül, nyitható ajtó és leolvasóablak található rajta. Egyszerűen és könnyedén fel lehet helyezni a gázórakiállásra, és felszerelni a falra. Alakját, méretét, felületének bevonatát, lemezvastagságát és a előírt jellemzőit az MSZ EN 612:1998 szabványnak megfelelően alakították ki.

Mit érdemes szem előtt tartani gázóraszekrény vásárlásánál:

  • A védőház gondoskodjon megfelelően a külső térben, külső falon kiépített gázóra számára az UV-sugárzás, csapadék és az időjárás hatásai, valamint ütődés, megnyomódás elleni védelemről.
  • A gázóraszekrény vásárlása előtt mérje le, hogy mekkora gázóraszekrény szükséges az Ön gázmérőjének felszereléséhez és mindenképp vegye figyelembe a kötési távolságot.
  • Fontos, hogy a gázóraszekrény ablakán át, illetve az ajtaját kinyitva lehessen leolvasni a gázmérő számlálóját és a gázmérő, illetve a nyomásszabályozó adatait – ha van.
  • A gázóra védőburkolatának lehetővé kell tennie a fogyasztói főcsap hozzáférhetőségét a gázóra szekrényében, az elzáró szerelvények nyitását, zárását semmi nem akadályozhatja, a nyitott vagy zárt főelzáró állapota nem befolyásolhatja a gázkötések hozzáférhetőségét, és a szekrény ajtajának szabad nyitását, csukását.
  • A kezelőszárat a gázszerelvényekről eltávolítani tilos!
  • A gázóraszekrény ajtajának nyithatónak, csukhatónak, zárhatónak kell lennie, de mágneses vagy mágneszárat tilos használni.
8.015 Ft -tól
Cikkszám: GSZ-01
tömítetlen helyek meghatározásához kiválóan használható csöveken, szelepeken, csatlakozásoknál, gáz- és nagynyomású vezetékeken.
972 Ft
Cikkszám: 9100185
tömítetlen helyek meghatározásához kiválóan használható csöveken, szelepeken, csatlakozásoknál, gáz- és nagynyomású vezetékeken.
1.218 Ft
Cikkszám: CSÖ-2
Flexibilis nyújtható bordáscső, 1/2col, KB, 30-60cm, gázra
1.665 Ft -tól
Cikkszám: CSÖ-1
Flexibilis nyújtható bordáscső, 1/2col, BB, 30-60cm, gázra
1.665 Ft -tól
Cikkszám: 84415

probán-bután palackos gázt használó gáztűzhelyek bekötéséhez
20bar nyomásra van kalibrálva
a csomag tartalmaz PB nyomáscsökkentő reduktort, 90cm-es tömlőt (9x15mm), 2db 10-16mm-es AWAB csőbilincset, tömítést

 

 

489 Ft -tól
Cikkszám: 84793

nyomáscsökkentő, PB gázpalackról működő tűzhelyekhez
11,5kg-os palackos gázhoz, teljesítménye 1kg/h
belépő nyomás: 0,3-7,5bar között, névleges kilépő nyomás: 30mBar

    

1.833 Ft
Cikkszám: 32040189
golyóscsap 1/2" csatlakozással, gázfixKB
2.221 Ft